luni, 7 februarie 2011

Brian Nicols, omul care a inspaimantat un oras intreg!!!


S-a petrecut la 12 martie 2005, in Atlanta, SUA, la ora doua noapte. Tanara Ashley Smith, de 26 ani, se intorcea de la serviciu si de la cumparaturi. Pe cand isi parca masina in fata blocului, un individ a imobilizat-o si i-a pus pistolul la tapla. „N-am de gand sa-ti fac nici un rau. Vreau doar un adapost.” 
Ashley s-a conformat  in tacere. Ceea ce nu stia ea, fiind in schimbul doi la serviciu, era faptul ca, la amiaza, orasul fierbea. Un tanar de culoare, Brian Nichols, de 36 ani, care astepta o condamnare pe viata pentru sechestru si viol, fiind sub escorta la tribunal, a profitat  de neglijenta  si a reusit sa doboare un paznic si sa-i ia arma. A intrat in sala de judecata, l-a impuscat in ceafa pe judecator, l-a ucis pe grefier, a ucis un gardian si, pe drum, a mai omorat un politist.
Ajunsi in apartament, Brian a legat-o cu un cablu electric, a dus-o in baie, iar el s-a intins epuizat pe canapea. Linistita, Ashley a inceput o conversatie cu el: „Sunt la cheremul tau. Vreau doar sa stii ca, daca-mi faci un rau, fetita mea de 4 ani n-o sa aiba nici mama, nici tata.” Si i-a povestit cum sotul ei murise in urma cu 4 ani. Discutia l-a relaxat pe Brian... care a inceput si el sa povesteasca. Apoi a intrebat-o: „Ai ceva acid, un drog?” ea i-a povestit cum, dupa moartea sotului , s-a refugiat in droguri. Cum a atras din greu, pana cand Dumnezeu a ajutat-o sa scape.
„Droguri n-am. Dar n-ai vrea , in schimb, sa-ti citesc ceva din Biblie?” Brian a dezlegat-o. Dupa ceva vreme, Ashley a inceput o discutie spirituala cu Brian, si el a cazut pe ganduri.
Cand s-au aratat zorile, Ashley i-a facut niste clatite. Miscat de gest, Brian i-a facut cel mai frumos compliment: „Esti un inger trimis de Dumnezeu.” 
Pe la ora 8, Ashely l-a rugat s-o lase sa mearga sa-si vada fetita care o astepta. Fara sa-i puna conditii, i-a dat drumul. Pe drum, Ashley  a anuntat politia. Cand copii au inconjurat cladirea, Brian a fluturat pe geam un prosop alb, in semn ca se preda pasnic.
Ceva s-a produs in viata lui, nu mai era acel Brian revoltat ci era Brian cel linistit, pentru ca pana si pe copoi i-a impresionat gestul lui de predare... pentru ca il stiau tipul care ar face orice ca sa scape din mana lor!!!

sursa: "Incepe sa traiesti" -  profesor Lucian Cristescu
Mai multe detalii deste impresionanta experienta a lui Brian gasesti aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

deschis la sugestii, idei si reclamatii!!!