luni, 21 februarie 2011

Impresionanta cifra Sapte ( 7 )... Haide sa aflam ce ne arata!!!

-         7 culori ale lumii albe – le reperam cu ochiul liber in culorile curcubeului: “Rosu, Oranj, Galben, Verde, Albastru, Violet, Indigo.” (curios lucru, cand am ales sa colorez fiecare cuvant, nici nu a trebuit sa aleg culorile in tot panoul  pentru ca ele erau deja aranjate exact in aceasi ordine cum o vedeti in ROGVAIV).
-         7 perioade are tabelul lui Mendeleev – proprietatile elementelor se repeta tot la 7 grupe de ordine. D.I.Mendeleev a descris exact unele metale care inca nu erau descoperite la data aceea, 1871.
-         Proportia 7, in corpul uman: capul intra de 7 ori in inaltimea omulu; ochiul intra de 7 ori in latimea totala a fetei.
-         Regenerarea in 7 ani a tuturor celulelor din corpul omenesc.
-         Cele 7 sunete de baza ale muzicii – descoperite inca de la Pitagora.
-         De 7 ori poti impaturi o hartie, mai departe nu se mai poate impaturi!!! (nu conteaza marimea – A0 –A5).
-         6 monezi (fie de 1 ban, fie de 5, 10, 50 bani), pot incercui a saptea moneda.
-         Fagurii de miere sunt recipientii unde isi depoziteaza albinele polenul. La o privire atenta putem observa ca fiecare lacas in care albina depoziteaza polenul, este in forma de hexagon... luam reper un lacas si numaram celelalte lacasuri care il inconjoara si observam ca 6 sunt la numar si a saptea e in centru!!!
-         7 zile are o saptamana.

Sa nu uitam ca 7 e un simbol al sfinteniei... in Ziua a 7-a Dumnezeu s-a odihnit de toata lucrarea Sa. In Biblie sunt multe simboluri legate de cifra 7 si vreau doar sa amintesc de ceva mai special si anume: Evangheliile raporteaza nu o vindecare, ci 7 (chiar sapte!) miracole de vindecare savarsite in Sabat (ziua a 7-a). Ele au fost numite “minuni sabatice”. Iata-le enumerate:
  1. demonizatul din sinagoga (Luca 4:31-37)
  2. soacra lui Petru (Luca 4:38-39)
  3. slabanogul de la Betesda (Ioan 5:1-18)
  4. omul cu mana uscata (Matei 12:9-14)
  5. orbul din nastere (Ioan 9:1-41)
  6. femeia garbova (cocosata) (Luca 13:10-17)
  7. Bolnavul de dropica (Luca14:1-4)
Si cred ca sunt multe alte lucruri legate de cifra 7 si daca stii ceva si nu este trecut in lista te rog sa lasi un coment ca sa adaug in lista!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

deschis la sugestii, idei si reclamatii!!!